24.9.2012

Läpi Urjalan...

Teillä ja Turuilla on aiemmin kommentoinut kanta- ja päijäthämäläistä tapaa viitoittaa seututeitä vähintään luovalla tavalla: siihen tapaan, että vaikkapa kolmostie olisi Helsingissä viitoitettu Helsinkiin.

Tapa näyttää levinneen myös Lounais-Hämeen ja Pirkanmaan seuduille.

Seututie 284 on hyväkuntoinen ja sujuva tie Forssan ja Urjalan välillä. Urjalassa tie haarautuu valtatiestä 9, kuitenkin siten, että viitoituskohteena on Urjala.Sellaiset 200 metriä tien alkamiskohdan jälkeen viitoituskohteeksi yllättäen vaihtuukin Forssa.Saattaa toki olla, että tienpitäjä haluaa viitoittaa Urjalan-Forssan reitin valtateitä pitkin. Ero ajoajassa ja matkassa ei ole suuren suuri.


Maanmittauslaitos yleiskartta 1:1000000, 2010

Kuitenkin reitin toisessa päässä ei tienpitäjälle näy syntyvän näppylöitä siitä, että tie on Forssasta asti viitoitettu Urjalaan.Pahat kielet arvelevat, että tienpitäjä ei vieläkään olisi antanut Forssan kaupungille anteeksi sitä, että Forssa painosti tien uudelleenrakentamiseen miespolvi sitten ohi silloisten TVL:n prioriteettien ja onnistuikin hankkeessa tarjoamalla lainoituksen urakalle. Siksi tietä väheksyttäisiin viitoituksessa päättömyyksiin asti.

Tämä salaliittoteoria kaatunee siihen, että tieto lisää tuskaa -viitoitusta seudulla on muutenkin. Seututie 283 kun viitoitetaan vain lähimpään kylään asti, kun viitoituskohteena aivan hyvin voisi olla Loppi tai jopa Riihimäki. Mutta siis Lautaporras.Ei kommentteja: