7.11.2013

Moottoritie päättyy

Pohjois-Reinin alue Saksassa koostuu kymmenistä yhteenkasvaneista kaupungeista, joka muodostavat yhden Euroopan suurimmista taajamista. Kaupunkialueen määritelmä on varsin väljä ja tilastoja värkkäävillä eri tahoilla on asiasta omat tulkintansa. Suppein tulkinta Pohjois-Reinin alueesta on laskea mukaan vain perinteinen hiiliteollisuuden seutu Ruhrin alue, jolloin väkiluku on runsaat viisi miljoonaa. Laaja tulkinta ulottaa alueen Kölniin ja Bonniin asti, jolloin väkiluku onkin runsaat 11 miljoonaa.

Tällainen alue tarvitsee hyvät liikenneyhteydet. Paikallisjunien verkosto on tiheä ja autobaanaakin on rakennettu reippaanpuoleisesti.Duisburgin ja Dortmundin välillä Ruhrin alueen pohjoisreunalla kulkee kolme rinnakkaista moottoritietä, A2, A40 ja A42.

Suunnitelmat eivät aina toteudu. Keskimmäinen mainituista kolmesta tiestä, A42, itäpäästään päättyy vähän yllättäen Castrop-Rauxelin kaupungin itäpuolella. Tien valmistuessa vuonna 1978 ajatus oli jatkaa sitä itään. Ajatukset on sittemmin haudattu ja suunnitelmat poistettu hankesalkusta,Tie päättyy 180 asteen kaarteeseen, joka on osa suunniteltua liittymää. Suunnitellun tien poikki on rakennettu muuri.Aikoinaan lienee suunniteltu tieurakan varsin nopeaa jatkoa. Moottoriteiden neliapilaliittymän lävitse on rakennettu ajoradat ja keskiviivaakin on käyty vetämässä. Ajoradat eivät ole käytössä, vaan liikenne liittymän lävitse on kanavoitu kokoojarampeille.Loppupäästään käyttämätön tie on vähän ränsistyneen näköinen ja lopulta se päättyy pusikkoon.

Ei kommentteja: