8.7.2015

Liittymiä

Kesän aikaan on saatu lukea tiedotteita useammasta liittymähankkeesta: joko remontin valmistumisesta tai uudesta liittymästä.

Katsotaanpa.

Kolmostiellä Vantaalla etenee Keimolanportin urakka. Kehäradan liikenne käynnistyi viikko sitten ja nyt aukeavat uudet rampit pohjoiseen. Niitä pitkin on pääsy Kivistön rautatieasemalle ja jatkossa myös nyt rakenteilla olevalle kolmostien länsipuoleiselle Keimolan asuma-alueelle. Työmaakokonaisuus on ollut käynnissä vuosikaudet.Kehä III:lla on ollut käynnissä iso remontti, jossa pannaan uusiksi Lentoasemantien helposti ruuhkautunut liittymä. Työmaa on edellä aikataulusta ja nyt on saatu auki yksi merkittävä muutos: Lentoasemalta Kehä III:lle itään johtava uusi ramppi.

Kun liittymä on saatu valmiiksi, Pakkalan liittymästä poistetaan Kehä III:lta idästä erkaneva ramppi.
Tarkkaavaisimmat ovat huomanneet, että kolmostieltä puuttuu liittymänumero 18.

Nyt tämä aukko katoaa. Riihimäen eteläisen ja Hyvinkään pohjoisen liittymän väliin rakennetaan uusi Arolammin liittymä. Liittymää tehdään kiireellisenä: Valio rakentaa uutta suurta ruokatehdasta kolmostien länsipuolelle Herajoelle ja on investointipäätöstä tehdessään edellyttänyt, että liittymä rakennetaan. Liittymän rahoitusmalli onkin poikkeuksellinen: rakentamisen rahoittavat 1/3-osuuksin valtio, Valio ja Riihimäen kaupunki.

Kyse ei ole siitä, että yksityisellä yrityksellä olisi mahdollisuus saada liittymä itselleen, jos pätäkkää löytyy. Liittymä 18 oli mukana kolmostien alkuperäisessä tiesuunnitelmassa, mutta se jäi toteutumatta. Tien valmistumisen jälkeen liittymän läheisyyteen on syntynyt varsin laaja teollisuusalue, jonka muillakin yrityksillä kuin Valiolla on kuljetustarpeita.

Toki onhan asiassa sekin puoli, että nyt Riihimäelläkin on kolme moottoritieliittymää, kuten Hyvinkäälläkin on!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos liittymäpäivityksistä. Katsotaanko Keimolanportin uudet rampit osaksi Kivistöön liittymäkokonaisuutta (liittymä 10) vai onko kyseessä erillinen Keimolanportin suuntaisliittymä, jonka numero voisi olla 10B? Liittymäthän ovat yhteydessä toisiinsa kokoojarampilla.

Matti Grönroos kirjoitti...

Koko liittymäkompleksi on numeroltaan 10.