27.1.2016

Rekkamysteeri

Marraskuussa 2015 tavattiin pohjoisessa Espanjassa lähellä Ezcarayn kaupunkia kapealle ja vuoristoiselle Bonicaparran metsätielle jumiin jäänyt rekka. Lastina oli appelsiineja Murcian tienoilta ja hedelmät olivat matkalla Latviaan.
Venäläinen kuski oli ajanut metsätiellä yön pimetessä, yöpynyt hytissään ja paikalliset olivat löytäneet hänet aamulla rekkansa vierestä itkemässä.

Kielimuuri esti syyn selvittämisen. Isolla työllä rekka saatiin irti ja käännetyksi tulosuuntaansa ja appelsiinit ilmeisen onnellisesti. Syytä ei löydetty siihen, miksi rekka oli mutkaisella pikkutiellä 350 kilometriä sivussa suorimmasta reitistä Murcian ja Latvian välillä.
Mysteeri syveni tammikuussa 2016, kun saman kuljetusliikkeen eri kuljettaja jäi samoilla seuduilla kiinni siltaan mutkaisella tiellä. Tämäkään irrotusoperaatio ei ollut aivan helppo. Tällä kertaa appelsiinit olivat matkalla Ruotsiin.

Kuljettajaa kuulusteltiin tapauksen tiimoilta. Hän ei puheidensa mukaan ollut kuullutkaan edellisestä tapauksesta.Mysteeri ratkesi muutama päivä sitten. Paikalliset asukkaat olivat havainneet Ezcarayn kaupungissa valkoisen itäeurooppalaisen rekan ja porukalla pysäyttäneet sen. Kuski raukka ei ollut ymmärtänyt, miksi kansanjoukko ei päästä häntä jatkamaan matkaansa.

Kuulustelussa kävi ilmi, että firman kuskeille on annettu mukaan GPS-navigaattorit, joihin on merkitty sopimushuoltoasemat, joilta he voivat käydä ostamassa polttoainetta. Yksi näistä huoltoasemista sijaisee Puolassa paikassa nimeltään Turza. Toimistolla on tapahtunut kämmi ja navigaattoriin onkin merkitty La Riojassa Espanjassa muutaman asukkaan kylä Turza, joka sijaitsee vuoristoisella alueella jokseenkin mahdottoman tien päässä.


1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Navigaattorivirheet ovat syvältä... yksi esimerkki on Paolissa, Indianassa (USA) tapahtunut pikku vanhan sillan tuho kokemattoman nuoren rekkakuskin erehdyksen seurauksena joulukuussa 2015. Henkilöauto mahtui kulkemaan sillan läpi, muttei enää rekka.
http://blog.jimgrey.net/2015/12/28/1880-paoli-bridge-destroyed/