15.7.2017

Ministeriristeys

Kansan syvät rivit ovat taitavia keksimään paikoille ja asioille lempinimiä, joista ajan myöden saattaa tulla yleisempiä kuin oikeista. Harvapa esimerkiksi Helsingin Lauttasaaren eteläisintä osaa kutsuu virallisilla nimillä Särkiniemi ja Veijarivuori; sen sijaan kaikki tietävät, missä on Ryssänkärki. Manskulla on paljon liikennettä ja Espalla pasteerataan; Mannerheimintie ja Esplanadi ovat byrokratianimityksiä.

Vahingonilo erityisen hyvin stimuloi kekseliäisyyttä. Valtatien 7 sekä teiden 384 ja 3513 risteys Virolahdella on kansan käsissä saanut nimityksen Ministeriristeys.Nimitys johtuu siitä, että risteyksessä sattui alkuvuodesta 2015 kolari, jossa osallisena oli ministeri Päivi Räsästä kuljettanut auto. Etelästä Virojoen suunnasta on huonohko näkyvyys vasemmalle ja ministeriauto törmäsi kolmion takaa tulleeseen henkilöautoon. Puheiden mukaan ministeriä olisi kuljetettu ylinopeutta, mutta suoritetun esitutkinnan jälkeen ministerin autonkuljettaja sai kouraansa syyttämättäjättämispäätöksen.

Nimi jäi kuitenkin elämään ja se on saavuttanut puolivirallisen aseman. Seudulle rakennetaan Haminan ja Vaalimaan välistä moottoritietä ja tie 384 linjataan paikoin uudelleen. Tässä yhteydessä nykyinen Ministeriristeys korvataan hieman idemmäksi rakennettavalla liikennympyrällä. Urakkaan liittyvässä tiedottamisessa on käytetty Ministeriristeys-nimitystä.

Ei kommentteja: