6.4.2008

Vanha Rouva saa mennä

Nelostiellä Viitasaarella on aloitettu rakennustyöt. Yksi kuudesta 1960-luvun komeasta riippusillasta on käynyt väsyneeksi ja tien tulpaksi.

Hännilänsalmen silta Keiteleen yli valmistui vuonna 1962 se poisti viimeisen valtateillä olleen lossin. Sillalla on siten mielenkiintoinen tiehistoriallinen tausta.

Sillan teräsrakenteet ovat hiljalleen väsyneet, sillan kansi on kapea ja erikoiskuljetuksetkaan eivät sen yli mahdu. Riippusillathan ovat usein sekä leveys- että korkeusrajoitteisia.

Nyt sillan viereen on ryhdytty rakentamaan tusinasiltaa. Hieman ilmeisesti sekä Tiehallintoa että urakoitsijaa Destiaa nolottaa. Tiedotusmateriaalissa kun ei juuri mainosteta sitä, että uuden sillan valmistuttua vanha puretaan. Niin on yksi näyttävä silta kadonnut.

Vanha rouva on tehtävänsä tehnyt. Vanha rouva saa mennä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ylen elävästä arkistosta löytyy mielenkiintoinen dokumenttifilmi "Lapinlahden silta valmistuu" vuodelta 1965, joka on ensisijaisesti Helsingin Lapinlahden uuden sillan valmistumisesta, mutta siinä näkyy erinomaisesti myös vuonna 1935 valmistunut Salmisaaren-Lauttasaaren ristkkosilta, joka purettiin ja tilalle tehtiin nykyinen avattava silta.

http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=1&ag=7&t=321&a=4867