25.1.2009

Tappajamutka

Ykköstiellä Vihdin ja Lohjan rajalla, Lohjanharjulta muutama kilometri Turun suuntaan sijaitsee Koikkalan mutka.

Koikkalan mutka on tunnettu siitä, että siinä on tapahtunut käsittämätön määrä onnettomuuksia, joissa on kuollut aivan liian monta ihmistä.

Mutka ei ulkoisesti juurikaan eroa vanhan ykköstien muista mutkista, eikä sitä siksi juuri osata varoa. Kohdassa kuitenkin yhdistyy monta pientä riskiä isoksi riskiksi: Kyse on kohtalaisen tiukasta S-mutkasta, siinä on mäennyppylä näkemäesteenä, Helsingin puoleisen mutkan kallistukset ovat virheelliset ja mutkassa on kaksi sivuteiden liittymää, joista näkyvyys päätielle on huono. Erityisen ison ongelman tuottaa sijainti notkossa Lauklammen rannalla. Mikroilmasto aiheuttaa usein tienpinnan yllättävän jäätymisen.

Ykköstien liikennemäärät aiheuttavat sen, että Koikkalan mutkassa lipsuminen hyvin helposti johtaa nokkakolariin.

Tänään on viimeksi saatu Koikkalan mutkasta suruviesti. Tällä kertaa syynä oli sivutieltä tulleen henkilöauton jääminen valtatietä kulkeneen kuorma-auton alle.

Ei moottoritien valmistuminen Koikkalan mutkaa paremmaksi muuta, mutta ajoneuvojen määrän romahtaminen kyllä pienentää riskiä ajautua vakavaan onnettomuuteen. Koikkalaan siis on tulossa parannus, mutta samanlaisia riskipaikkoja valitettavasti maamme pääteille jää turhan paljon.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin tuli paha olo Sauli Niinistön puolesta kun hän tänään juhlapuhujana avasi uuden moottoritien.Tässä Koikkalan vasemmassa kaarteessa hänen vaimonsa kuoli, luultavasti mustan jään yllättämänä.
Olen aina ihmetellyt miksei siihen koskaan saatu riittävää etukäteisvaroitusta samoinkuin edellisessä Myllylammelta tultaessa Saarelantien kohdalla olevaan kurvaan jonka profiili muuttuu kaarteessa kahdesti. Eltel on jo lopettanut pylväiden uusimisen ulosajojen takia(?)
Oli jo yhdestoista hetki saada valtaosa liikenteestä uudelle moottoritielle ja me paikkakuntalaiset, tien puutteet tuntien,ajamme rauhallisesti vanhaa tietä.
"Suomusjärveläinen"