22.10.2013

Badhoevedorp

Badhoevedorp on runsaan 11000 hengen taajama Alankomaissa Amsterdamin kaakkoispuolella. Suomalainen kiinteistövälittäjä todennäköisesti luonnehtisi aluetta hyvien liikenneyhteyksien varrella olevaksi. Taajaman nimittäin halkaisee A9-moottoritie ja vain kivenheiton päässä sijaitsee Amsterdam-Schipholin lentokenttä.


A9 meluseinäkuilussa

Schipholin lentokentän pohjoispuolella A9 leikkaa A4:n. Tätä nykyä risteys on perinteistä neliapilatyyppiä.


A4:n ja A9:n liittymä

A4 on yksi Alankomaiden valtaväylistä, joka välittää liikennettä Amsterdamista Haagin ja Rotterdamin suuntaan.


A4 Schipholin kohdalla. Tien pinta noin viisi metriä merenpinnan tason alapuolella

A9:n uudelleensuuntaamista pois Badhoevedorpin keskeltä on suunniteltu pitkään ja nyt uuden tielinjan rakentaminen on lähtenyt käyntiin. Tie siirretään taajaman eteläpuolen poldereille ja koko liittymäkompleksi rakennetaan uudelleen. Neliapilasta jää jäljelle yksi ainoa ramppi.


Uusi liittymä maisemasovituksena

Moottoritiet leikkaavat toisensa varsin pienessä kulmassa. Kun lisäksi paika on vielä verraten ahdas, on monista vaihtoehdoista päädytty verratain monimutkaiseen ratkaisuun.

Koska  kuvasta on hieman vaikeaa saada yleiskuvaa liittymän toiminnasta, seuraavissa kaavakuvissa on esitetty kääntyvien suuntien kulku liittymässä.


A9 lännestä


A9 idästä. Suuntaan A4 koillinen kuljetaan säilyvää ramppiaA4 koillisesta. Pitkä ramppi suunnassa A9 länteen. Suuntaan A9 itään hieman monimutkainen reitti


A4 lounaasta. Silmukkarampin liittymiskohdan seuraavan erkanevan rampin väliin jaa varsin lyhyt sekoittumisalue.Ei kommentteja: