10.8.2011

Hällä väliä

Tässäpä maisemia Espoon keskuksen paraatikadulta, Siltakadulta:Nätti ja ja säädösten mukainen viittaportaali. Mutta jotain kummallista siinä on.

Kyllähän tuosta viitostiellekin pääsee: Ensin Espoonväylää Kehä III:lle ja sieltä nelostietä Lusiin. Viitostien alkuun on noin 165 kilometriä. Katkoviivoilla kuitenkin harvemmin viitoitetaan näin kaukaa ja näin monen mutkan taakse.

Tarkoitus kyllä on ollut laittaa kylttiin opastus kantatielle 50 eli juuri Kehä III:lle. Kyltintekijälle tai suunnittelijalle on sattunut lipsahdus. Huolellisestihan kyltti on tehty: värit valtatien opastuksessa ovat kohdallaan.

Viitta on ollut tuossa vuosikaudet ja varmasti jo pystytyksen aikaan joku on huomannut, että pieleen meni. Mutta kukaan ei ole katsonut tarpeelliseksi nostaa kättä pystyyn, jotta virhe korjattaisiin.

Hällä väliä, ei kuulu mulle.

2 kommenttia:

Kimmo Wikman kirjoitti...

Ruotsissa kesällä kulkiessa huomasi, että siellä riittää budjettirahaa (ja viitseliäisyyttä) myös liikennemerkkien ylläpitoon. Suomessa kyltit ovat välillä vähän niin ja näin. Lisäksi täällä näkee vanhoja kylttejä jotka ovat niin kuluneita, että luettavuus on surkea.

Antti kirjoitti...

Oulussa oli joskus vuosikausia vastaava opastus valtatielle 75. Nyt se on tosin taidettu jo korjata, mutta kauan se sai olla paikallaan.