7.5.2012

Vähäpäästöiset autot

Teillä ja Turuilla on pari vuotta sitten kommentoinut Hyvinkäällä noudatettua pysäköintirajoituskäytäntöä. Mainitun kauppaliikkeen pysäköintihallin koko on sittemmin tuplaantunut ja siinä yhteydessä linjakkaasti myös sallittu pysäköintiaika puolestatoista kolmeen tuntiin. Asia siis pois päiväjärjestyksestä.

Naapuriin on valmistunut uusi Willa-niminen kauppakeskus, joka onnistuneesti jatkaa omintakeisia hyvinkääläisiä pysäköintipaikkaperinteitä. Osa paikoista on kilpien mukaan varattu vähäpäästöisille autoille.


Sinänsä on hieman yllättävä tapa jakaa saapuvat asiakkaat vuohiin ja lampaisiin sen perusteella, millä kulkupelillä pysäköintihalliin tunkeudutaan. Kauppiaat ovat tämän varmaan hyväksi tavaksi havainneet, eli ei siitä sen enempää.

Sen sijaan mielenkiintoista on, että missään ei ole määritelty, mikä on vähäpäästöisyyden raja. Kun sellaista ei ole määritelty, ei varmaankaan ole mahdollista sanktioida pysäköintiä, vaikka ruutuun lipuisi kaksitahtivarpunen vuodelta 1962. Pysäköintijärjestelyjen suunnittelusta lopputulos olisikin suunnilleen yhtä onnistunut, jos lapussa lukisikin "vähäpätöiset autot".

1 kommentti:

Kale kirjoitti...

Päivän naurut! Kiitos siitä.