19.12.2016

Valoa kansalle. joka pimeydessä vaeltaa

Keravan ja Jyväskylän suunnasta kuuluu mielenkiintoisia uutisia. Seudulla aiotaan kokeilla uudentyyppistä ratkaisua suojateiden turvallisuuspulmiin: Kymmenkunnan suojatien kohdalle asennetaan jyväskyläläisen C2 SmartLight Oy:n kehittämän konsepitin mukainen laitteisto, joka jalankulkijan lähestyessä suojatietä lisää suojatien valaistusta 20 sekunnin ajaksi. Tällä tavoin suojatie erottuu ympäristöstään, ja ehkä jalankulkijakin.

Nykyisiin vilkkuvälkkyhärpäkkeisiin verrattuna kyse on tervetulleesta innovaatiosta. Vilkun teho on romahtanut, kun joka toinen polkupyöräilijä ja ulkoilutettavana oleva piski välkkyy jonkin väristä valoa sen lisäksi, että suojatiepylväisiin on kehitetty majakkaa jos minkälaista.

Kun vielä Helsingin vielä valtaisi sellainen muoti, että jos on pakko pukeutua täysmustaan, niin laitettaisiin edes käsivarsiin heijastimet.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Vastaavaa näin pari vuotta sitten tuolla etelänaapurin puolella. Ei tosin siinä turistien suosimalla alueella jossa olisi varmasti eniten jalankulkijoita, vaan jonkun lähiön leveällä läpiajokadulla.

Nyt kun vielä tarkemmin mietin niin ne eivät olleetkaan automaattiset vaan loistivat koko ajan. Tuulilasin läpi katsottuna näkyi kuitenkin kuvan mukainen valkoinen viiva tiessä. Ja kyllä, jalankulkijat erottuivat jo kaukaa.