31.12.2017

Liikenneympyrätaidetta

Suomalainen liikennemaisema on usein varsin tasaisenharmaan tylsä ja virikkeetön, koska juuri mitään tienvarsikylttejä ja vastaavia ei sallita, koska ne kuuleman mukaan vaarantavat liikenneturvallisuuden ja pudottavat taivaan niskaan.

Poikkeus perussäännöstä on liikenneympyrä. Erittäin moneen sellaiseen on laitettu enemmän ja vähemmän kiehtovaa taidetta. Liikenneympyrän ulkopuolelta ympyrään siirrettynä taide menettää vaarallisuutensa.

Suosikkeja on Lempäälässä tikkataulutehtaan nurkalla sijaitseva taideteos:Liikenneympyrätaide on varsin yleistä maailmalla ja joukossa on hyvinkin komeita ilmestyksiä. Seuraavassa muutama esimerkki:Viinitynnyri, jonka vanteet ovat irronneet. Archiac, RanskaOsterin avaaminen. L'Éguille, RanskaKukko, Dorking, UKKivi putosi. Hickson Road, Sydney, AustraliaLiikennemerkkejä, kuinkas muuta. Tyndall Road, Cardiff, WalesVesihana, Ypres, Belgia

3 kommenttia:

kasper.joonatan kirjoitti...


Ja sitten on tällaista "taidetta" Jämsässä :(

http://www.lintukoto.net/muut/jakorasia/download.php?id=816896119

Matti Grönroos kirjoitti...

Mikäs Jämsän telassa vikana?

Mielestäni on hieno keksintö symboloida liikenneympyröiden koristeina paikkakunnan teollista tai muuta perinnettä: Jämsässä paperikoneen tela, Hyvinkäällä hissikuiluja, Nastolassa muoviputkia, Pitäjänmäellä oluthuuva, Iissä voimalan turbiini, Säkylässä Porin Prikaatin rummunpärryttäjiä, Vaajakoskella tulitikkuja, Kalajoella hiekkadyyni, Nurmossa alasin, Kokkolassa tervahauta, jäniksiä ja porkkanoita Sipoossa, Turun lentokentäntiellä lentokone, jne. Aika hienoja.

kasper.joonatan kirjoitti...

Juu perinteet on hyvä mutta kun tuo tela mielestäni on vaan niin ruma :)