15.11.2020

Tappava melueste

Perjantaina 13. marraskuuta tapahtui Saksassa harvinaislaatuinen onnettomuus, josta ei selvitty ilman kuolonuhreja. A3-moottoritiellä Kölnin itäpuolella yksi meluseinän betonielementti irtosi kiinnikkeistään. Viiden tonnin painoinen betonilevy murskasi alleen Volkswagen Polon, jonka 66-vuotias kuljettaja menehtyi välittömästi.

Tie on kaivettu kaukaloon, jonka seinämät on tehty kyseisistä levyistä. Seinämän yläreunaan on kiinnitetty varsinainen melusuojausrakenne. 

Onnettomuus on hätkähdyttänyt niin tienpitäjiä kuin tienkäyttäjiäkin. Seinämärakenne on varsin uusi, vuodelta 2007. Rakenne suunnitellaan vähintään 40 vuoden käyttöikää silmällä pitäen.

Tapaus on toistaiseksi täysin pimeä. Tienpitäjä Strassen.NRW on vienyt laatan tutkittavaksi. Lisäksi tieosuuden kaikkien laattojen kunto tarkastetaan. Moottoritien kummankin ajoradan kaksi laitimmaista kaistaa suljettiin ja ne pysyvät suljettuina, kunnes tarkastus on suoritettu.

Ja kuten aina, poliitikot haistavat veren nopeasti. Nordrhein-Westfalenin osavaltioparlamentissa SPD:n ryhmä on jo ehtinyt vaatia osavaltion hallituksen edustajaa kuultavaksi toisaalta onnettomuudesta itsestään ja toisaalta siitä, missä kunnossa meluesteet Nordrhein-Westfalenissa ovat.


2 kommenttia:

Elyas kirjoitti...

Auts. Neljä kertaa autoa painavampi betonielementti jyrää viattoman ohikulkijan.

jmk kirjoitti...

Jos olisi tapahtunut Suomessa, tutkittaisiin ajoiko ylinopeutta.