22.4.2023

Ensimmäiset 1000

Aiemmin tänään 22.4.2023 julkaistu Paimenportti-artikkeli on Teillä ja Turuilla -blogin artikkeli järjestysnumerolla 1000.

Blogi lähti liikkeelle melko tarkkaan 15 vuotta sitten huhtikuussa 2008. Muutaman vuoden pyöritetty Liikennegalleria, joka keskittyi lähinnä liikennemerkkeihin, oli ajettu alas alkuvuodesta 2006. Aivan vuoden lopulla 2006 aukesi tiehistoriallinen sivusto Kyläteistä valtaväyliin, joka ryhmittelee aineiston tienumeron perusteella. Ryhmitys sinänsä on asianmukainen, mutta se ei oikein tue tarvetta useita teitä koskeviin teksteihin, vaan ajatus blogin perustamisesta alkoi itää.

Vuonna 2006 oli käytössä Elisan Kolumbus-palvelu, joka jo tuolloin oli kovin primitiivinen, eikä tarjonnut mitään työvälineitä sisällön hallintaan. Siksi Teillä ja Turuilla -blogin alustaksi valikoitui Googlen Blogger-palvelu, vaikka kahden alustan kanssa puuhaaminen ei kaikissa dimensioissa edustakaan optimia. 

Kolumbus jäi taakse vuonna 2018, jolloin Kyläteistä valtaväyliin siirtyi Domainhotellin alustalle, joka olisi tarjonnut myös mahdollisuuden blogiin. Teillä ja Turuilla oli kuitenkin jo vakiintunut, eikä sen siirtoa edes kovin vakavasti harkittu eräistä teknisistä hankaluuksista huolimatta.

Blogi lähti liikkeelle itseään hakevana kokeiluprojektina, eikä missään vaiheessa ollut ajatus tehdä siitä tuhannen artikkelin tekstimassaa. Niin kuitenkin kävi. 

Blogia on viime vuosina kirjoitettu varsin tarkan julkaisuaikataulun puitteissa noin 90 kirjoituksen vuositahtia. Tästä eteenpäin tahti muuttuu epäsäännöllisemmäksi, mutta blogi on tarkoitus pitää hengissä. 

Osa kirjoituksista on Kyläteistä valtaväyliin -sivustolle sopivaa materiaalia ja sinne sitä jollain aikataululla jossakin muodossa tullaan integroimaan.

Blogista on tehty toimitettu PDF-tiedosto, joka on ladattavissa osoitteessa 

https://www.mattigronroos.fi/TeillaJaTuruilla/First_1000.pdf

Tiedostossa on tätä nykyä 3262 sivua, eli se ei ole aivan pieni pläjäys. Se vielä hieman saattaa kasvaa, koska tämän hetken versio on ilman uusimpien tekstien kommentteja. 3262 sivuun sisältyy 3729 kuvaa ja siksi tiedosto on myös bittimäärältään jokseenkin kookas, runsaat 180 megatavua. Se ei siis lataannu aivan silmänräpäyksessä. 

2 kommenttia:

tienkäyttäjä kirjoitti...

Kiitos säännöllisesti ilmestyneistä uusista artikkeleista viime vuosina!

eSa kirjoitti...

Juu, kyllä on ollut mielenkiintoisia artikkeleita. Kiitoksia bloginpitäjälle.