1.5.2018

Kunnon ratsia

Perjantain ja lauantain välisenä yönä 27-28.4.2018 järjestettiin Pohjois-Saksassa näyttävä ratsia. Kaikilla Saksan ja Tanskan välisillä teillä oli tiesulku ja noin 1500 ajoneuvoa tarkastettiin. Mukana oli useita tahoja: Schleswig-Holsteinin osavaltiopoliisi keskittyi alkoholiin ja huumeisiin, osavaltiopoliisi asiakirjoihin ja matkatavaroihin ja Tanskan tulli puhutti pohjoismaalaisia kulkijoita.  Iskussa oli mukana 120 saksalaista poliisia; muiden viranomaisten määrää ei ole mainittu. Lisäksi töitä teki joukko huumekoiria.

Komein ratsia oli odotetusti A7-moottoritiellä parikymmentä kilometriä Tanskan rajasta etelään. Kaikki pohjoiseen kulkeva liikenne ohjattiin sivuun pysäköintialueelle tarkastukseen. Saksalainen on tunnetusti perusteellinen: Tarkastuspisteillä oli lääkärit valmiina ottamaan verikokeet epäilyttäviltä tapauksilta.

A7-moottorie on raskaasti kuormitettu ja siksi herkästi ruuhkautuva. Ratsia aiheutti pahimmillaan 12 kilometrin mittaisen jonon, vaikka se kahdesti keskeytettiin ruuhkien purkamiseksi. Kaikki kuljettajat eivät raportin mukaan suhtautuneet kahden tunnin viiveeseen yksinomaan positiivisella asenteella.

Ei kommentteja: