30.3.2022

Rekisterikilven tunnistusta

Myös Sumujen Saarilla tunnetaan laite, joka lukee ja tunnistaa ajoneuvojen rekisterikilpiä. Aina ei mene kuitenkaan ns. putkeen.

Loppuvuodesta 2021 herrasväki Knight sai postia. Lähettäjänä oli Bath and North East Somerset council ja aiheena 90 punnan sakkolappu. Sakon syynä oli ajaminen Pulteneyn sillan ylitse henkilöautolla, vaikka kadulla saa kulkea vain bussilla.


Pulteney Bridge joen puolelta

Pulteney Bridge on historiallisen Bathin kaupungin nähtävyyksiä. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja ylittää Avon-joen. Tämä Avon taas ei ole sama Avon, jonka halkoo Shakespearen synnyinkaupunkia Stratford-upon-Avonia. Englannissa on viisi ja Skotlannissa kolme Avon-nimistä jokea. Kelttiläinen sana "avon" tarkoittaa jokea, eli River Avon on vapaasti suomennettuna Jokijoki.

Kadun puolelta katsottuna Pulteney Bridgestä ei heti huomaakaan, että sillalla ollaan, koska koko sen matkalta on rakennettu liikehuoneistoja.


Pulteney Bridge kadun puolelta

Knightit olivat yllättyneitä, koska he eivät mielestään olleet käyneet Bathissa, joka on 200 kilometrin päässä heidän asunnostaan.

Onneksi Bath and North East Somerset council oli laittanut kuvan todisteeksi. Siinä kadulla käveli naishenkilö, jonka collegepaidan rintamuksessa oli teksti KNITTER. 


Kiellettyä moottoriajoneuvoliikennettä Pulteney Bridgellä

Herra Knightin autossa taas on rouvan syntymäpäivälahjaksi järjestämä kilpi KNI9 TER. Ja niin oli councilin tietokone laskenut, että yksi plus yksi on noin pii ja päättänyt tähän johtopäätökseen päädyttyään lähettämään sakkolapun.


Rikoksentekoväline

Tarinalla on onnellinen loppu. Bath and North East Somerset council on mitätöinyt sakkolapun.

Haluatko heti, vai tehdäänkö tietokoneella?

3 kommenttia:

Elyas kirjoitti...

Kyseisellä paikalla termi "siltaremontti" saa kyllä aivan uuden merkityksen!

Onneksi, ainakin vielä, Suomessa AI ei ominpäin lähetä sakkolappuja...

EKK kirjoitti...

Tämä kyseisen auton rekisteritunnus on itse asiassa KN19 TER eikä KNI9 TER. Automaattitunnistus lienee ohjelmoitu niin, että kolmannesta ja neljännestä merkistä etsitään numeroita eikä kirjaimia. Tämä selittää sen, miksi neljäs merkki on tunnistettu numeroksi 9 eikä kirjaimeksi T.

Matti Grönroos kirjoitti...

Briteillä on käytössään se seitsemäntoista erilaista laattastandardia, eli pelkästään merkkijonon "AANN BBB" parsiminen ei riitä. Mainitun ajoneuvon kilpi on erikoiskilpi: KN-prefiksi ei ole minkään alueen käytössä.