3.12.2023

Kestävää teippiä

Porvoo, sipooksi Porgå, on vanha pikkukaupunki itäisellä Uudellamaalla. Kaupunki on perustettu noin vuonna 1380. 

Kaupunkikuvassa on paljon uutta ja vanhaa. Vanhan säilyttäminen on kaupungissa verissä ja se ulottuu liikennemerkkeihin asti.

Parissa pääkadun risteyksessä on nähtävillä viittoja, joissa numerokilpien väri on virheellinen. Niiden vaihtamista on odoteltu jo parin vuosikymmenen vaihteen yli, mutta turhaan. Mitäs noita nyt vaihtelemaan, hyväkuntoisia.

Sibeliuksenbulevardin ja Aleksanterinkadun kulmassa on viitta, joka antaa osviittaa siitä, että Porvoossa on käytetty todella kestävää liikennemerkkiteippiä.

Yhdystiet on merkitty seututien väreillä. Mutta lisäksi kilvessä on seiskateille opastus moottoriliikennetielle. Porvoon ohittava moottoritie avattiin marraskuussa 2001. Ainakin 22 vuotta siis on Porvoon teippi pitänyt pintansa!

5 kommenttia:

Elyas kirjoitti...

Punainen on yleensä se väri, joka kauhtuu pahiten. Vastaan on välillä tullut miltei valkoisiksi muuttuneita tapauksia.

Liikennemerkeistä huonokuntoisimpia ovat pikkukylien paikannimikyltit ja tienviitat. Niissä on hilseilyn vuoksi likimain lukukelvottomia toteutuksia.

Mutta, nuo kyltithän ovat kiireellisyyslistan häntäpäässä. Myöskään portaalien kylttien suhteen ei kiirehditä, oletettavasti niiden varsin vaikean vaihdettavuuden vuoksi. Ehkäpä siksi Porvoossakaan ei ole pidetty kiirettä.

Matti Grönroos kirjoitti...

Punaisen kärsimisestä on runsaan kahden vuoden takainen artikkeli Ultraviolettisäteilyä

Kelokorpi kirjoitti...

Näitähän teiden varsilla riittää. Esimerkiksi Kt 54 (Lahti−)Hollola−Tammela(−Forssa) useammassa eri kohdassa tien numero on kyltitetty sinipohjaisella kyltillä, jossa valkoiset numerot. Siis kohta 30 vuoden takaisessa ulkoasussaan.
https://maps.app.goo.gl/BwmxL7WmoDzBidREA

Sami Mikkonen kirjoitti...

Aiemminkin mainittu Lahden Kariston keltainen 24 tien numero. Kuopio Jyväskylä tiellä oli pitkään E80 numeroita. Tänä vuonna niitä oli muistaakseni vaihdettu ainakin osa mutta keltainen 24 vaan pysyy.

Kelokorpi kirjoitti...

Aiheeseen liittyen Kt 40 Turun kehätien kaistaopasteista näyttää edelleen löytyvän retrohenkiset, nelikulmaiset opastekyltit: https://maps.app.goo.gl/MXcRoq2GcSq9zvjb9