6.8.2012

Määritelmiä

Yhdysvallat on juristien kultamaata ja kaikki, jotka ovat joutuneet rapakon takaisten yritysten kanssa tekemisiin, tuntevat raskaan sopimus- ja normikäytännön. Kaikki mahdolliset asiat tulee laittaa paperille.

New Jerseyn osavaltion halki kulkee maksullinen moottoritie New Jersey Turnpike. Tien hallinnointiin ja ylläpitoon on palkattu yli 3000 henkilöä (!). Jokaisessa organisaatiossa, jossa on 3000 henkeä, on myös niitä, joilla on tahtoa ja halua asioiden laajamittaiseen ja perinpohjaiseen dokumentointiin.

Tieyhtiön verkkosivuilla on Dokumentti, jossa on sääntö suunnilleen jokaisen mahdollisen asian varalle.

Teksti alkaa koko joukolla määritelmiä, kuten

"Bicycle" means any vehicle with two wheels supported by a frame propelled by the feet acting upon pedals.

"Trailer" means every vehicle with or without motive power, including, but not limited to, a pole trailer, designed for carrying persons or property and for being drawn by a motor vehicle and so constructed that no part of its weight rests upon the towing vehicle.

On hyvä, että tällaiset asiat määritellään tarkasti ja yksikäsitteisesti. Yleisestihän on täysin epäselvää, mikä on polkupyörä ja mikä on perävaunu.

Teksti kieltää polkupyörien ja moottoripyöriä lukuun ottamassa kaikkien kolmipyöräisten ajoneuvojen liikkumisen tiellä. Yllättävää kyllä, yksipyöräisen polkupyörän käyttöä ei ole kielletty. Mutta toisaalta myös sääntö kieltää muun muassa BMV Isettalla liikkumisen.Ei kommentteja: