8.8.2012

Tattarisuon silta

ELY-keskus tuossa ilmoitti korjaavansa Helsingissä sijaitsevan Tattarisuon sillan liikuntasaumoja öisin heinä-elokuun vaihteessa, mikä aiheuttaa nelostien Helsinkiin päin suuntautuvien kaistojen sulkemisia.

Tattarisuon sillan? Missäs se sellainen on?


Liikennettä Tattarisuon sillalla

Vuonna 1970 valmistunut Tattarisuon silta on eräänlainen piilosilta. Se on yksi Suomen pisimmistä silloista, 470 metriä, ja lähes kahden hehtaarin suuruisena pinta-alaltaan Suomen toiseksi suurin silta heti Heinolan Tähtiniemen sillan jälkeen. Siitä huolimatta useimmat sillan käyttäjät eivät edes ymmärrä kulkevansa sillalla.

Tattarisuo on lähes pohjaton hetteikkö, johon kuusikaistaisen moottoritien rakentaminen olisi melkomoinen maansiirtourakka. Siksipä Lahdenväylä rakennettiin Tattarisuon yli hetteikkösiltaa, mutta sillan rakenteet piilotettiin penkereen sisään.

Oikein tarkkasilmäiset havaitsevat pientareen tuolla puolella säännöllisesti toistuvia betonimuodostelmia. Ne ovat osa sillan kantavaa runkorakennetta:

3 kommenttia:

Esa Niemelä kirjoitti...

Kuten myös Kirjavanjärvensilta Vihdissä. Järveä ei enää ole, mutta melko matala silta löytyy...

Matti Grönroos kirjoitti...

Mielestäni Kirjavanjärven silta ei ole samanlainen tapaus kuin Tattarisuon. Hetteikkösiltahan sekin on ja matalajalkainen, mutta kuitenkin selkeästi sillaksi tunnistettavissa.

Esa Niemelä kirjoitti...

Olet oikeassa siltojen korkeuksien suhteen. Ajattelin tässä ehkä enemmänkin kait tämän vuoden Kirjavanjärven sillan peruskorjauksen ja Tattarisuon yhteyttä...