23.8.2012

Prioritointimekanismi

Teillä ja Turuilla kommentoi puolisen vuotta sitten Kaukosen sillan painorajoitusta Rovaniemen ja Muonion välisellä kantatiellä 79. Painorajoituksen takia raskas liikenne on joutunut kymmenien kilometrien mittaiselle kiertotielle.

Painorajoituksia ei pääteillä ole ollut miesmuistiin. Korvaavaa siltaa ei tuolloisten tiedotteiden mukaisesti kuitenkaan päästä edes suunnittelemaan, koska ELY-keskuksella ei ole rahaa ostaa suunnitteluprojektia.

Nyt kuitenkin Lapin ELY-keskus ilmoittaa tehneensä WSP Finland Oy:n kanssa 260.000 euron sopimuksen uuden sillan ja siihen liittyvien tiejärjestelyjen suunnittelusta. ELY-keskuksen mukaan sillan rakentamisen aloittamiseen olisi valmius kesällä 2013, jos rahaa löytyy jostain.

Episodi kertoo karua kieltään nykyisestä tiehankkeiden prioritoinnista. Sillan ongelmat ovat olleet tiedossa vaikka kuinka pitkään, mutta näköjään pitää tehdä äärimmäinen temppu ennen kuin todella alkaa jotain tapahtua. Toivottavasti suunnittelurahojen löytyminen ei muualla johda taktisiin painorajoituksiin.

Ei kommentteja: