31.5.2024

Pysäköintitalon romahdus

Sunnuntaina illalla 26.5.2024 romahtivat Sint Antoniuksen sairaalan pysäköintitalon ajorampit Nieuwegeinissä, nelisenkymmentä kilometriä Amsterdamista etelään.

Romahdus alkoi toiseksi ylimmän kerroksen rampin sortumisesta ja jatkui dominoilmiönä kuusikerroksisen pysäköintitalon pohjalle saakka.

Kaikeksi onneksi sunnuntain myöhäisilta on hiljaista aikaa. Etsintöjen perusteella näyttäisi siltä, että henkilövahinkoja ei olisi sattunut. 

On luonnollista, että vielä ei ole löydetty syytä tapahtuneeseen. Parkkitalon ilmoitetaan läpäisseen sille tehdyn tarkastuksen Eindhovenin lentokentän parkkitalon sorruttua. Vuonna 2017 sortui rakenteilla oleva parkkitalo Eindhovenin lentokentällä. Syyksi mainittiin rakennusvirhe.


Eindhoven 2017

Pysäköintitalossa on 1450 paikkaa, eikä se ollut tyhjänä onnettomuuden sattuessa. Aika näyttää, millainen urakka autojen pois saaminen on. Parkkitalo on Q-Parkin sikäläisen filiaalin omistaja. Jos se olisi täkäläisen Parkkipaten, toimistolla hykerreltäisiin käsiä, koska olisi tiedossa valtava määrä vuorokausiveloituksia.

1 kommentti:

Antti Ojala kirjoitti...

Huomio kiinnittyy siihen, ettei tapaus ole ylittänyt kansainvälistä uutiskynnystä - suuronnettomuus liippasi liki. Ai niin, kukaan ei kuollut, joten tekoälyjournalisti arvasi, ettei juttu kiinnosta ketään.